Luttenaar Theo Meijerink(70) overleden

10-08-2019

Oldenzaal/De Lutte - Afgelopen donderdag is in zijn nieuwe woning in Oldenzaal Theo Meijerink uit De Lutte overleden. Theo kampte al vanaf 1995 met een ernstige vorm van reuma. Dit ziektebeeld maakte hem het laatste jaar steeds minder mobiel waarbij de hevige pijnen alleen maar toenamen. In het bijzijn van zijn gezin is deze bekende Luttenaar thuis rustig ingeslapen.

Theo Meijerink

Noodgedwongen moest hij zijn geliefde en drukke baan als uitvoerder bij de firma Siers in Oldenzaal in 1995 opgeven. Toen hij eerst in de ziektewet kwam en niet veel later volledig werd afgekeurd heeft hij zich hier overheen moeten/kunnen zetten door zich als vrijwilliger voor de gemeenschap van De Lutte in te zetten. Hij was zo trots op zijn De Lutte. In de begin jaren van de carnaval maakte hij deeluit van de Raad van Elf van De Bosdûvelkes. Toen uiteindelijk rond het jaar 2000 medicijnen werden gevonden die zijn reuma enigszins in toom hielden werd hij vrijwilliger bij de VVV in De Lutte. Jarenlang was hij de vervanger van de toenmalige directeur Ad de Ruiter. Hij verwierf regionale bekendheid door zijn meerdere presentaties op RTV-Oost over het schitterende buitengebied van De Lutte en de door hem uitgezette Hellehond-route. Welke route later door de ANWB is geadopteerd: https://www.nrc.nl/nieuws/1999/05/06/hellehond-7445899-a909107 .

Of de uitgebreide aandacht voor ‘zijn’ kapelletjesfietstocht van de VVV in de Telegraaf: https://krant.telegraaf.nl/krant/enverder/venster/reizen/reis.Nederland/reis.Overijssel/reis.980620fietstochtlosser.html

In die jaren heeft hij zich onafgebroken ingezet voor Dorpsbelangen De Lutte. Hij heeft het Plechelmuskoor versterkt met zijn zang tijdens een jubileumreis naar Wenen. De openbaarvervoerverbinding tussen Oldenzaal en De Lutte werd o.a. door hem als buurtbuschauffeur jarenlang in stand gehouden. Zijn ongebreidelde inzet in de stichting ‘Alternatieven Vliegveld Twente’ samen met Netty van den Nieuwboer en Herman Finkers, in welk bestuur hij penningmeester was. Enkele jaren heeft hij deeluit gemaakt van de Adviesraad van de stichting Gemeenschapswerk De Hellehond. Voor de nieuwssite delutte.com was hij een vaste reporter annex fotograaf. Een mooi artikel van zijn hand is bijvoorbeeld over de windmolens in Gildehaus. Terug te lezen op: https://www.delutte.com/nieuws/giga-windmolens-net-over-de-grens-

De laatste jaren heeft hij nog enkele columns geschreven voor het dorpsblad van De Lutte ’t Luutke. Voorts behoorde hij samen met zijn echtgenote Thea tot de eerste lichting gastheer/-vrouw van het dorpshoes in De Lutte. Door zijn inzet als vrijwilliger genoot hij bekendheid in De Lutte en zijn prettige aanwezigheid met de nodige humor versterkte dat. De Lutter gemeenschap zal deze markante persoonlijkheid gaan missen.

Dinsdagavond 13 augustus wordt om 19.00 uur een afscheidsviering gehouden in de Plechelmuskerk in De Lutte.

Delen: Facebook LinkedIn Twitter