Greune Ster bij dorpshoes officieel geopend

19-10-2019

De Lutte - "Twee kapitalen realiseerden de totstandkoming van de nieuwe vakwerkschuur bij het dorpshoes van De Lutte. Het grootste kapitaal was het innig samenwerken van de vrijwilligers en het tweede het geldelijk kapitaal in de vorm van subsidies", aldus wethouder Nijhuis bij de officiële opening van de nieuwe aanwinst voor De Lutte.

IMG_6702 site

Onthulling van het schilderij was de openingshandeling.

vlnr Raimond oude Egbrink bestuurslid, Trude ter Hart kunstenares, Alfons Hampsink, Nico Weda en Stephan Scheper

Voorzitter van het dorpshoes, Stephan Scheper kon afgelopen vrijdag vrijwilligers, subsidieverstrekkers, mede bestuursleden en genodigden welkom heten. De grote, uit eikenhout, gebouwde schuur huisvest de voorraden van het dorpshoes, een technisch gedeelte en het belangrijkste een cursus-/instructieruimte.

IMG_6700 site

Inge Zwijnenberg Rabobank, Marcel Blokhuis penningmeester dorpshoes en Justin Rudolf Coöperatiefonds

Maar ook de achter de schuur 65m2 grote moestuin maakt deeluit van de Greune Ster. De naam is overigens een verwijzing naar de bekende plek aan de Dinkel in het Lutterzand Greun'n Stet. De financiën, bijna 70.000 euro, werden bijeengebracht door Leader NOT 50%, de provincie Overijssel 25% en de gemeente Losser 25%. De officiële handeling mocht worden uitgevoerd door harde werkers van het eerste uur: Alfons Hampsink en Nico Weda, door een schilderij te onthullen. Het kunstwerk beeld de Greune Ster uit door het stukje De Lutte aan de Dinkel (blauw) te verbinden door een Ster met het groen van de moestuin.

IMG_6706 site

Het schilderij met de Ster, de Dinkel, het Lutterzand en de moestuin.

Het schilderij is gemaakt door Trude ter Hart. Het Coöperatiefonds van de Rabobank schonk een cheque van 10.000 euro, waarvan de helft aangemerkt moet worden voor de financiering van te houden smaaklessen voor de schoolgaande jeugd. Justin Rudolf van de Rabobank Twente Oost maakte van de gelegenheid gebruik om Luttenaren op te roepen meer aanvragen in te dienen bij het Coöperatiefonds. 

Delen: Facebook LinkedIn Twitter