35ste Dorpsloop in De Lutte wordt compleet vernieuwd

13-04-2018

De Lutte - De organisatie van deze hardloopwedstrijd heeft besloten om het parcours volledig te veranderen. Het parcours wordt verlengd tot een rondje van 5 km en gaat zowel door het dorp als door de groene omgeving rondom het dorp. De samenhang met het dorpsfeest de Hellehondsdagen blijft en n dus ook de gezelligheid en met een enthousiast publiek!

 FB150932site

“Het nieuwe parcours sluit aan bij de wens van veel deelnemers aan de Dorpsloop. Minder rondjes lopen door het dorp en een snel, uitdagend parcours. Met een groep vrijwilligers van onze Loopgroep zijn we achter de schermen al een tijdje bezig en nu kunnen we het uitdragen”, zegt voorzitter Bennie oude Egbrink vol trots. “Kom, doe mee en ervaar het zelf!”

De organisatie van de Hellehondsdagen in De Lutte is blij dat de Dorpsloop doorgaat en dat de samenhang met het jaarlijks dorpsfeest blijft. Iedereen is trots op de gezelligheid rondom de hardloopwedstrijd en het dorpsfeest. Hardlopers zowel recreanten als wedstrijdlopers worden uitgedaagd om zich in te schrijven. Voor recreanten betekent het nieuwe parcours meer genieten en voor de wedstrijdlopers is het een snel, gecertificeerd parcours waarvoor het eerste parcoursrecord nog gezet moet worden!

 

Net als voorgaande jaren zijn er loopafstanden van 2 km (voor de jeugd t/m 12 jaar), 5 en 10 km. De 2 km deelnemers lopen een parcours door het dorp zelf. Het langer parcours is 5 km. Deelnemers van de 10 km lopen het 5 km-parcours twee keer. Ook de bambiniloop voor de kinderen tot en met 6 jaar blijft (ca. 500 m).

De organisatie is nog bezig om het parcours te laten certificeren zodat het daarmee weer een

officieel wedstrijdparcours is. Op zaterdag 14 juli 2018 wordt dit parcours voor de eerste keer gelopen, dus er is nog geen parcoursrecord gesteld. Ben jij degene die het eerste record van deze vernieuwde Dorpsloop graag in handen wil hebben? Meld je dan nu aan voor de Dorpsloop in De Lutte!

 

Het nieuwe parcours is te zien op de website: www.loopgroep.nl Ook de voorinschrijving is mogelijk via deze website en is open vanaf 15 april. Actie: iedere 35e deelnemer die zich inschrijft, mag gratis mee doen.

Delen: Facebook LinkedIn Twitter