Buurtbus De Lutte 40 jaar.

Geplaatst op 22-09-2019

 

De Lutte - Dit jaar bestaat de buurtbusvereniging De Lutte 40 jaar. In 1979 is de vereniging opgericht om het openbaar vervoer tussen De Lutte en Oldenzaal te herstellen, daar de lijndienst slechts eenmaal in de week De Lutte aandeed. Het initiatief kwam van de overheid om buurtbussen te laten rijden in gebieden waar geen dienstregeling was met een of twee uurs diensten.

IMG_6690 site

De chauffeurs en chauffeuse

De buurtbus zou dan door vrijwilligers gereden worden om de kosten laag te houden. In al die 40 jaar zijn er vele tienduizenden passagiers vervoerd van uit De Lutte naar Oldenzaal en vice versa. De route loopt dan ook door het centrum van Oldenzaal, langs het ziekenhuis en naar het station, zodat belangrijke bestemmingen worden aangedaan om in en uit te stappen cq over te stappen naar andere bestemmingen. Ook toeristen maken gebruik van de buurtbus om bij hun hotel  bestemming te komen. Met een 50-tal vrijwillige chauffeurs en chauffeuses is het mogelijk om de buurtbus 6 dagen in de week te laten rijden.

IMG_6692 site

De aanhang mocht ook mee

Het 40 jarig bestaan van de buurtbusvereniging De Lutte werd gevierd met een eendaagse busreis. Vanuit De Lutte vertrokken naar Hanekenfähr bij Lingen voor koffie met Apfelkuchen. Van daaruit een rit langs de Ems richting Delfzijl. Hier stapten we op een prachtig schip voor een vaart over de Dollard naar de rivier de Ems tot Leer. Dan via een andere route richting De Lutte, waar we hebben genoten van een heerlijk warm en koud buffet in de “Vereenging”. Een zeer geslaagd uitje.

Deze busreis is mede mogelijk gemaakt door een incidentele subsidie van de gemeente Losser en door de Stichting Dorpsbelangen De Lutte die een bedrag uit het dorpsbudget beschikbaar heeft gesteld.   

Alle chauffeurs/chauffeuses en bestuur, van harte gefeliciteerd en namens de dorpsgemeenschap hartelijk dank voor jullie belangrijke inzet voor ons De Lutte.         

Delen: Facebook LinkedIn Twitter