Dorpshoes neemt afscheid van Aly en Raimond

Geplaatst op 22-09-2019

De Lutte - Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst voor vrijwilligers van Erve Boerrigter is vorige week afscheid genomen van twee bestuurders. Aly Schoordijk en Raimond Oude Egbrink waren samen goed voor 28 bestuurlijke dienstjaren in het dorpshoes. Een gouden Hellehond-speldje, een onderscheiding voor Luttenaren die zich over een langere periode bestuurlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor hun dorp, was er voor Raimond. Hij maakte achttien jaar deel uit van zowel het bestuur van het dorpshoes als de stichting Hellehond.

Aly en Raimond nemen afscheid site

Aly Schoordijk trad in 2010, samen met Frans Olde Riekerink, toe tot het bestuur van de dorpsboerderij. Die versterking was dringend nodig om de gewenste vernieuwbouw te kunnen realiseren. Met haar constructieve, creatieve en kritische inbreng leverde Aly de afgelopen negen jaren een belangrijke bijdrage aan het dorpshoes in zijn huidige vorm. Vanzelfsprekend werd die bestuurlijke inzet met een passende attentie gewaardeerd. ‘Ik ga hier met een goed gevoel weg’, verklapte Aly bij haar afscheid. ‘Want we hebben een dorpshoes met een geweldig team aan vrijwilligers!’

Binnen het bestuur van het dorpshoes vervulde Raimond sinds 2001 diverse functies. Bij zijn afscheid werd hij vooral geprezen om zijn kwaliteiten op het vlak van de ‘stille diplomatie’. Of het nou ging om het verkrijgen van politieke steun voor de vernieuwbouw van Erve Boerrigter of om de overdracht van De Vereeniging aan de huidige exploitant Dennis Nijhuis. Met veel doorzettingsvermogen en een goede visie op de toekomst van Erve Boerrigter leverde hij een cruciale bijdrage aan het welslagen van beide uitdagingen. Tegelijk met zijn afscheid van het dorpshoes is Raimond ook gestopt met zijn bestuurlijke werkzaamheden voor de stichting Hellehond. 

Met de komst van de nieuwkomers Inge Jalink, Ellen Seiger en Thom Weterings is het bestuur van het dorpshoes inmiddels weer bijna op volledige sterkte.

Delen: Facebook LinkedIn Twitter