Ze maken kans op 10.000 euro uit loterij carnavalsloods.

15-12-2019

Goed voorbeeld hoogheden doet goed volgen 

De Lutte - Zondag 15 december zijn tijdens de instuif bij café/zalencentrum De Vereeniging, residentie van De Bosdûvelkes, de eerste loten officieel verkocht. Gravin Miriam  van de Bosdûvelkes kocht het eerste lot van Miss Kim van de Tuffelkeerlkes.  Op haar beurt kocht zij een lot van de Gravin. Daarmee zijn lot nummer 1 en lotnummer 1000 verkocht. Daarmee kon alvast 200 euro voor de uitbreiding van de loodsen op rekening van de speciale wervingscommissie bijgeschreven worden. Wat ze doen als één van de hen de hoofdprijs van 10.000 euro wint, hebben ze niet verklapt.

 DSC_0259 site

Het was een klein maar heel belangrijk begin van een grote wervingsactie voor uitbreiding van de gezamenlijke carnavalsloodsen in De Lutte. Alle (werkende) leden van de Bosdûvelkes en Tuffelkeerlkes gaan de komende dagen proberen loten te verkopen. Met de opbrengst daarvan wordt de uitbreiding van de carnavalshal bekostigd. Dat is niet alleen de plek waar wagenbouwers en loopgroepcommissies van de zusterverenigingen maanden lang warm en droog aan hun wagens en loopgroepen werken. Het is ook de kweekvijver voor jongeren die willen leren met techniek en hun handen om te gaan. Van leren lassen, schilderen, creatief met materialen omgaan tot het toepassen van elektrotechniek en naaien van kledingkostuums, alles wordt er uit de kast gehaald.

Ondanks de carnavaleske rivaliteit is de sociale samenhang tussen de bouwers van beide carnavalsverenigingen groot. Tijdens de grote carnavalsoptochten zijn ze geweldige ambassadeurs voor het dorp De Lutte en kan iedereen meegenieten van het resultaat van hun inspanningen. Om ze veilig te laten werken en ruimte te bieden voor materialen, moeten de loodsen uitgebouwd worden. De wervingscommissie rekent er op dat elk lid van de verenigingen twee loten verkoopt. Omdat 100 euro per lot best veel is, mikken ze bij de verkoop vooral ook op buurten, sportclubs, personeelsverenigingen en vriendengroepen die net als zij weten hoe belangrijk het is om samen de schouders onder leefbaarheid en gezelligheid te zetten.

 DSC_0269 1 site

vlnr: jeugdgravin Eva, jeugdgraaf Marijn, graaf Dirk, gravin Miriam, Miss Kim, adjudant Jelle, baron Kevin

Onder het motto 'Veur de Lutt en deur de Lutt' hopen de carnavalsverenigingen een ton binnen te halen. In totaal zijn er 1.000 loten à 100 euro per stuk te koop bij leden van de Tuffelkeerlkes en de Bosdûvelkes. De vergunning voor de verbouwing is er ook al. Nu de hoogheden het goede voorbeeld gegeven hebben, is het voor de wervingscommissie even wachten op een spoedige verkoop. De trekking is op 3 juni 2020.

Delen: Facebook LinkedIn Twitter